COOPERATIVES D'ALUMNES PER CREAR SINERGIES

Les Cooperatives escolars són societats d’alumnes administrades per ells amb el concurs dels mestres i amb vista a activitats comunes, inspirades per un ideal de progrés humà basat en l’educació moral, cívica i intel·lectual dels petits cooperadors per mitjà de la gestió de la societat i el treball dels seus membres.

AlumnesCoop
Som escola amb representació a AlumnesCoop.
Cooperativa d'alumnes

Cooperativa l'hortet

PRIMER DE PRIMÀRIA

Tenim cura de l’hort de l’escola i participem des del procés de compostatge, distribució del planter i recollida i venda dels productes Km0. Tenim Consell rector i prenem decisions a l’assemblea.

Cooperativa nyam nyam

SEGON DE PRIMÀRIA

Gira entorn de les receptes, la cuina i els productes saludables. Tenim Consell rector i prenem decisions a l’assemblea.

Cooperativa farigola

TERCER DE PRIMÀRIA

Basada en la creativitat a l’hora d’inventar estris per la vida quotidiana. Tenim Consell rector i prenem decisions a l’assemblea.

Cooperativa fonoll

QUART DE PRIMÀRIA

Està basada en la creació de tota mena de penjolls fent ús de la creativitat. Tenim Consell rector i prenem decisions a l’assemblea.

Cooperativa espígol

CINQUÈ DE PRIMÀRIA

Dirigida a organitzar proves esportives per a la resta d’alumnat de primària. Ens organitzem molt bé! Tenim Consell rector i prenem decisions a l’assemblea.

Cooperativa sajolida

SISÈ DE PRIMÀRIA

Gira entorn el món artístic. Ben aviat, a l’escola, es viuran sorpreses… Tenim Consell rector i prenem decisions a l’assemblea.

El pati és un món SCCL

GLOBAL

La finalitat és dinamitzar canvis al pati de Primària.

Actua & somriu SCCL

QUART D’ESO

Basada en l’organització i participació en esdeveniments de l’escola i en representació de la mateixa. Hem organitzat durant tres anys, la trobada d’alumnes de cinquè de les EscolesCoop de Catalunya al Parc Nou del Prat amb una participació de sis-centes persones, entre d’altres.

Logística SCCL

SECUNDÀRIA

Centra l’activitat en l’organització de tots els esdeveniments que es duen a terme a l’escola. Practiquem el valor de l’anticipació, la capacitat d’analitzar necessitats i organitzem l’equip en les diferents funcions que generen les necessitats en cada ocasió.

Tic tac Coop

SECUNDÀRIA

Dona suport a les necessitats tecnològiques a alumnat de cursos inferiors per tal de desenvolupar projectes.

Clacki Coop

SECUNDÀRIA

Porta a terme campanyes de conscienciació i accions per fomentar la sostenibilitat: recollida d’oli usat, piles, reciclatge de paper…

Pretenem que l’objectiu de les Cooperatives d’alumnes sigui educatiu.

“Volem que els nostres alumnes, després de gaudir d’aquesta experiència, siguin ciutadans lliures on els “valors cooperatius” tinguin un segell propi i puguem dir que els Alumnes Cooperativistes, seran el dia de demà persones.”

La millor manera d’aprendre és que els nostres alumnes visquin en la seva pròpia pell, el que significa crear una cooperativa, organitzar el treball, solucionar els problemes, trobant noves idees, mantenint sempre, un esperit creatiu i emprenedor.

Per això no només hem de formar als nostres alumnes en història, valors i principis cooperatius, sinó que s’han de preparar, perquè puguin complir amb eficiència les seves futures responsabilitats com a associats, dirigents i per descomptat com a treballadors.

És sabut per tots que un poble sense educació, és un país sense futur; d’igual manera podem afirmar que si el món Cooperatiu no desenvolupa programes en Educació Cooperativa per als seus membres, ens quedarem sense continuïtat i per tant sense horitzó.

Fletxa

Volem educar

als associats en el coneixement i la pràctica dels principis cooperatius i impulsar la seva participació activa i directa.

Volem estimular

l’estalvi en les seves diverses formes, destacant les seves virtuts com a sans costums de previsió per a necessitats futures com a factor essencial de progrés.

Volem afavorir

la realització de tasques d’índole cultural, artístic, esportiu i recreatiu.

Volem dur a terme

tasques laborals i productives de caràcter, artesanal, industrial o similars, amb propòsit d’ús i de consum.

Volem promoure

la integració de l’alumnat en les activitats educatives de l’escola, facilitant la convivència social com un valor a desenvolupar.

Volem potenciar

la capacitat creadora i els hàbits de treball en grup, impulsant l’educació intel·lectual, moral, cívica, econòmica i cooperativa dels associats.

Volem fomentar

l’exercici ple de la democràcia, i perfeccionar la personalitat dels nostres alumnes amb l’esforç propi i l’ajuda mútua i la pràctica permanent de la solidaritat, la llibertat, la igualtat i la justícia.

Volem ...

tasques laborals i productives de caràcter, artesanal, industrial o similars, amb propòsit d’ús i de consum.
Segueix-nos a instagram!